Tyrkiske rødder i Danmark

Denne samling handler om at have tyrkiske rødder i Danmark. I vil møde 24-årige Buket, som er stor fan af det tyrkiske fodboldhold Fenerbahçe. I kan møde Orhan, som spiller på ’saz’, det tyrkiske svar på en guitar, og I kan forsøge at gøre ham kunsten efter. I kan lave et glas tyrkisk te, imens I diskuterer, hvorfor der mon er en julekugle og et par kinesiske spisepinde i samlingen.

Eleverne vil blive stillet overfor spørgsmål som: vælger man selv sin identitet? Kan man være tyrker og dansker på samme tid? Hvad betyder rødder i det hele taget? Spørgsmål, som der ikke findes et entydigt svar på, men som er vigtige at overveje i et samfund, hvor vi har forskellige kulturelle, religiøse og etniske baggrunde.

Rødder - hvad betyder det, når vi siger, at vi har rødder?

Etnicitet og nationalitet - hvad er forskellen på etnicitet og nationalitet?

Identitet - hvordan skabes identitet?

Samlingen består af en kasse med ting, som er udvalgt og indsamlet i samarbejde med personer fra Aarhus med tyrkisk baggrund. Igennem arbejdet med tingene vil de ældste elever i folkeskolen, samt elever på de gymnasiale uddannelser, kunne få indblik i, hvordan disse mennesker forbinder sig til deres kulturelle rødder.

Samlingen har sin egen hjemmeside, som også kan bruges i undervisningen:

GÅ TIL SAMLINGENS HJEMMESIDE

Danmark