Tanzania - Hverdag i et udviklingsland

Indsamlet af Bente Rauff Knudsen i 1976. Ny indsamling og revision foretaget af Henrik Zilstorff i 1997/1998.

Denne UNESCO samling fra Tanzania giver et indblik i dagligdagen i et 3.-verdensland i Afrika, der har været, og forsat er, i rivende udvikling. Den handler om Sukumabønder i Mwanza-regionen og viser desuden dagliglivet i flere forskellige landområder og storbyområder i Tanzania, således at man får et mere generelt billede af Tanzania.

Samlingen blev revideret i 1998 til at dække flere områder i Tanzania, således suppleret med ca. 100 nyindkøbte genstande fra andre dele af landet og fra storbyen. Samlingen er derfor mere geografisk dækkende for Tanzania end tidligere. Samlingen indeholder nu også undervisningsmateriale med aktiviteter og oplysningsplakater, ligesom der er lagt vægt på at vise eksempler på og information om danske bistandsprojekter i området. Endvidere blev tekster og dias fornyet.

I får med samlingen mulighed for at prøve aktiviteter til følgende fag: Natur og teknik, dansk, engelsk, samfundsfag, historie, matematik, fysik, madkundskab, håndværk og design, idræt og musik.

Prøv f.eks.: Lav madretter fra Tanzania, Byg jeres eget solkomfur, som fungerer via solenergi, Prøv en kanga - et multifunktionelt beklædningstykke, Spil, syng og dans  - med samlingens instrumenter, sangtekster med kangaerne på, Landsbyrådet - øv jer i demokrati, Bær vand på hovedet og træn balance og styrke. Mulighederne er mange med samlingen fra Tanzania.

 

Samlingen omfatter 5 kasser

 

Tanzania