Salomonøerne - Hverdagsliv på Reeføerne i Stillehavet

Indsamlet i 2010-2011 af underviser Birgitte Hansen og antropolog Peter Crawford.

Samlingen viser hverdagslivet i den lille øgruppe, Reeføerne, som er en del af Salomonøerne i Stillehavet. Denne samling egner sig særligt godt til at diskutere konsekvenserne af globaliseringen, da de lokale konsekvenser af de globale forandringer er tydelige, når man iagttager hverdagen på Reeføerne. Der hører et opgavesæt til samlingen, og nogle af disse opgaver handler om netop denne problemstilling. Materialet også kan anvendes i undervisning i bæredygtighed, hvor eleverne aktivt udvikler kompetencer til at navigere, reflektere fremtidsorienteret og innovativt i en kompleks verden.

UNESCO kasserne indeholder genstande fra hverdagen på Reeføerne, som blandt andet giver indblik i, hvordan arbejdskrævende ting, som vi tager for givet i vores samfund, er i samfund med en mere traditionel levevis. Samlingen indeholder endvidere tekster om Reeføerne, billeder, film og musik.

Samlingen er organiseret i 3 standardkasser. Derudover er der en kano med åre, som kan sendes sammen med kasserne, såfremt skolen ønsker det. Kanoen er sat på fødder, som gør, at man kan sætte sig ned i den men ikke sejle i den.

Salomonøerne