Bhutan A - National lykke i Himalaya

Bhutan er et lille land i Himalaya-bjergene, som først for nyligt har åbnet sig op for omverdenen. I dag lærer alle børn for eksempel engelsk i skolen som første sprog. Man forsøger dog fortsat at gøre tingene på sin egen måde og måler blandt andet landets bruttonationalprodukt i lykke frem for i penge.

Samlingen Bhutan A indeholder skoledragter og materiale til at indrette et bhutanesisk klasseværelse, hverdagsgenstande og religiøse, buddhistiske genstande.

Samlingen kan bruges sammen med samlingen Bhutan B, der mere specifikt handler om de religiøse Tshechu-ritualer og særlige dansedragter - men begge samlinger kan også bruges hver for sig.

Samlingerne fra Bhutan har deres egen hjemmeside med meget mere information om Bhutan og samlingens temaer. Der finder du også flotte billeder, film og musik. Det er oplagt at bruge den sammen med teksthæftet: BHUTAN, som man kan finde både her på Unesco Samlingernes hjemmeside under materiale: Samlingstekst -  teksthæftet: BHUTAN og fysisk i samlingens lånermappe.